Ingebruikname stalen baileybrug te Ayoko kazerne

Ingebruikname stalen baileybrug te Ayoko kazerne

11-05-2022

Als bewijs voor de goede defensiesamenwerking met Suriname, heeft Nederland een stalen baileybrug gebouwd om de toegang tot de nabij de Ayoko Kazerne gelegen Militaire Colakreek te verbeteren. Naast de stalen baileybrug zijn er 20 generatoren geschonken en is er een houten brug vernieuwd.

 

Brigadegeneraal Cas Schreurs, commandant 11 Luchtmobiele Brigade, deed op woensdag 11 mei symbolisch de overhandiging aan president Chandrikapersad Santokhi. Onder de aanwezigen waren ook minister Krishna Mathoera van Defensie, waarnemend bevelhebber luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen en ambassadeur Henk van der Zwan. Volgens brigadegeneraal Schreurs symboliseert de brug de hernieuwde samenwerking tussen Suriname en Nederland.

De Jungle Warfare (Instructors) Course 2022 van de Nederlandse Luchtmobiele Brigade en het Korps Mariniers is na 12 jaren officieel weer hervat. Deze training staat in het teken van opdoen van kennis, vaardigheden en ervaring in de jungle. De Ayoko kazerne is de uitvalsbasis voor de training, die zelf plaatsvindt in de bossen rondom de legeroefenkampen en de Saramaccarivier.