Franse managementdeskundigen delen ervaring met Defensie Suriname

Franse managementdeskundigen delen ervaring met Defensie Suriname

01-03-2022

Van 21 tot 25 februari waren drie Franse experten op het vlak van logistiek, personeel en financiën op bezoek op het Ministerie van Defensie. De bedoeling hiervan was om ervaringen met elkaar te delen, omdat de uitdagingen van beide defensieorganisaties gelijklopend zijn.

Ook is de structuur van beide defensieorganisaties anders en gestoeld op andere redeneringen of doctrines. “Op deze manier wordt er van elkaar geleerd en worden er banden gecreëerd die beide organisaties dichter bij elkaar moeten brengen. Zo zijn ervaringen met automatisering gedeeld waar Suriname nog relatief weinig ervaring mee heeft”, zegt Sherif Abdoelrahman, directeur van het ministerie. Het betreft automatisering op vlak van logistiek, personeel en financiën.

Deze uitwisseling van ervaring en expertise is onderdeel van afspraken die in november vorig jaar zijn gemaakt tijdens de tiende Regionale Vergadering over Militaire Uitwisseling Suriname-Frankrijk. De Franse managementdelegatie bestond uit luitenant-kolonel Jérome Blandin (directeur materieelonderhoud strijdkrachten Frans-Guyana), commissaris 1e klasse William Schneider (hoofd financiële kantoor van de steungroep voor de verdedigingsbasis (GSBDD) in Cayenne) en commandant Christophe Gilis (hoofd afdeling personeelsadministratie van de GSBDD). In het tweede kwartaal van dit jaar zal er een tegenbezoek worden gebracht aan de Fransen.