Defensie gaat plastic- en papierafval recyclen

Defensie gaat plastic- en papierafval recyclen

10-03-2022

Om het personeel bewust te maken van een schoon milieu en ze te leren hoe zich te ontdoen van de verschillende soorten vuil, is het ministerie van Defensie op donderdag 10 maart gestart met een recyclingproject. Het gaat om een project van het ministerie in samenwerking met Amazona Recycling Company NV (Amreco), waarbij plastic, aluminiumblikken, papier en karton zullen worden gescheiden van het afval en netjes worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde sorteerbakken. Deze materialen zullen hierna voor recycling door Amreco worden verwerkt en geëxporteerd.

Minister Krishna Mathoera rekent erop dat de leidinggevenden van de defensieorganisatie erop toezien dat elke petfles terechtkomt in de daarvoor bestemde containers. “Dit project staat en valt met de houding van de militairen en burgers die hier werken. Laten wij erop toezien dat die containers gevuld worden. Laten wij een inspiratie zijn voor anderen”, benadrukte minister.

Binnen de defensieorganisatie wordt er jaarlijks een behoorlijk hoeveelheid plasticafval geproduceerd. Met een correcte afvalscheiding en recycling wordt er bijgedragen aan een beter milieu. Volgens minister Mathoera is dit ook een voorbeeld van een goede samenwerking tussen de publieke en private sector. Zij hoopt dat dit voorbeeld ook wordt overgenomen door anderen. “Exporteren betekent dat wij deviezen binnenhalen.  Als wij een bijdrage kunnen leveren opdat de exportvolume vermeerderd wordt, dan doen we dat graag”, benadrukt de bewindsvrouw. Volgens Iwan Hasnoe, directeur van Amreco, is er veel plasticafval in het milieu. Zijn bedrijf heeft tot nu al bijna 500 containers aan recycle-afval geëxporteerd. “Er is geld te verdienen. Ook voor Suriname. Ik ben erg verheugd om samen met u in de frontlinie te vechten voor de aanpak van de milieuvervuiling in Suriname”, benadrukte de ondernemer.