Chefstaf ontvangt opleidingscatalogus van Guyanese counterpart

Chefstaf ontvangt opleidingscatalogus van Guyanese counterpart

25-10-2021

Kolonel Julius Skeete, Chef Generale Staf van de Guyana Defence Force (GDF), bracht op donderdag 21 oktober 2021 een informeel bezoek aan zijn Surinaamse counterpart bij het Nationaal Leger (NL),  Chef Generale Staf luitenant-kolonel Bob Mangal.

Kolonel Julius Skeete (2e van links) in gesprek met de Chef Generale Staf bij het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Bob Mangal (midden).

Tijdens deze ontmoeting heeft de GDF-topper de opleidingscatalogus aan overste Mangal aangeboden en aangegeven dat het Nationaal Leger  mag nagaan in welke van de opleidingen ze geïnteresseerd is. Indien er behoefte is aan een op maat gesneden opleiding of cursus, mag het NL dat ook aangeven zodat de GDF kan nagaan als ze deze opleiding of cursus op kan opzetten. De aangeboden opleidingen zijn gratis. Aan de andere kant rekent het Guyanese Leger er ook op dat het een tegenbezoek mag doen, om gebruik te maken van de mogelijkheden die Suriname biedt. Daarbij wordt gedacht aan eventuele uitwisselingen, opleidingen, oefengebieden en sportactiviteiten tussen beide organisaties. Kolonel Skeete was officieel op een driedaags bezoek met de Guyanese kustwacht bij de Surinaamse Kustwacht, maar heeft de gelegenheid aangegrepen om zijn Surinaamse collega te ontmoeten.